Saturday, 19 October 2013

Dingin malam :')

Assalamualaikum haii readers *cehh bajet cm ada org nak baca pulak xD Kayyy hmm. esok 20.10.2013 guess what? dah 1tahun 11 bulan dgn dia. makkk oii. berzaman. haha. ceh cehh diakui, he's the best lahh setakat ni :') now, dia kat asrama, aku kat rumah. Serius, aku benci menunggu. tp, sabar mun! hmm. takpelahh. next week minggu akhir final exam. Ya Allah, permudahkanlah segala urusanku :') hmmm to my friends, ilysm, inysm :') terasa nak amik gambar banyakbanyak dgn dorang akhir tahun ni :') to MAH. Hahahahaha. You're my bestfriends endlessly kay? hekhek. okeyyy byeeee

Sunday, 18 August 2013

SeramShitMoment

Amad and KakLong.
Bila Ahad ofcourse lah seramshitmoment aku. Amad genyahh aku balik asrama. Wuuuuu u.u Hm hmm. Kosong lah sim digi buddyz aku malam ni. No text or call. Act sim digi ue free text and call 24 hours. time line dia. pehhhh. kdg2 menyirap gakk. Tp takpe. Kke. K back to topic. act sdih sbb tak dpt teman dia semalam. aku sakit pulak. keke. dia pulak yg teman aku. hm hm. thanks. fyi, ily. kbyee. assalamualaikum

Thursday, 27 June 2013

Luahan perasaan lagi -_-

Assalamualaikum. Wahh, dah lama tak lawan blog. keh-3. malas nk menaip sebenarnya. kayy, sekarang belajar semakin susah. ngeh3 :3 tapi my 'Putera Ayu' cakap usaha untuk kesenangan hidup pada masa hadapan. untuk bantu family semua. ewahh. Hmm, betul lah nasihat dia tu. emm tadi saya dengan bangganya mencemar duli meluahkan segala emosi kepada kawan lelaki yg tak berapa rapat yg diberi gelaran gen. wahaaa. dia sempat cakap 'takpe, kau cerita je apa kau nk cerita. luahkanje' ewahh. caringg siut. dah mendengar, menasihat pulakk. Pikir mamat 'carrot' a.k.a 'kerek' mcm dia takde perasaan ? haha hati bagai ada taman. lol. aku bukanlah takde kawan perempuan yg nk buat luahan perasaan. tapi dah alang2 belajar ekonomi asas dengan dia, aku pun berseloroh lah mcm bertih jagung. typical one! hehe. Ini aku nk cerita, semalam aku bertanyakan tentang tuisyen yg aku buat requested kat ibu untuk bulan 11 & 12 ni untuk persiapan SPM next year. cehh baru lepas mid-year form 4 dah pikir SPM. Not lahh, just perlu bersedia. kite perlu ada angan-2. untuk menjadikan angan-2 itu menjadi kenyataan, kite perlulah berusaha dan sentiasa bersedia. tak ke gitu? hehe. bak kata pepatah tiada kejayaan semanis madu tanpa usaha sepahit hempedu . mcm lari topik. haha. ibu sekadar bercakap buat lah ulangkaji kat rumah je. last-2 buat luahan perasaan kat ibu. aku taknak ddk uma manjang cuti 2 bulan ni. aku nk cikgu tuisyen yg bkn setakat cikgu, tapi rakan aku. yg masih boleh bergonjeng. kah3. ayat novels terlebih tol aku ni. maklumlah seminggu 2 novels sekali. hoho. Aku tuisyen sub apa? ofcourse add math and math mode. cehh. aku memang lemah mathematics. Dari sekolah rendah, hingga sekarang. konsep aku paham. bila exam mungkin soalan dia, dia putar2 menyebabkan aku pening dan menjadi gila. yelah, sah-2 aku lemah math. bila putar2 gitu tak ke susah? tapi soalan mmg yg mcm tu. kalau nk bagi semua yg kau tahu tak mencabar lah! nk buat cem mana lagi. usaha berterusan lah. aku tak lah sehebat 'Putera Ayu' aku tu. sekolah atas bukit. mathematics takyah cakap ah. berdesup dia buat. Salute. mentor lah katakan. kadang-2 aku rasa aku ni tak layak untuk dia. hehe. tapi dah 1 tahun 7 bulan. takkan ke aku nk ckp mcm ni kat dia? tak ke dia kecik hati? mesti dia kata 'kenapalah kau tak ikut dorongan dan nasihat aku? nothing is impossible' haha yelaa :') usaha utk masa depan aku gak. okey next, ni yg mengejutkan aku, ujian selaras 2 8.7.2013  ni, sejarah keluar sampai bab 6. ni pun aku terhegeh hegeh baru habis bab 4. sampai ke aku nk catch up 2 bab dalam masa 2 minggu? menangis ni. emm. akaun kawalan aku pun agak terhumbang hambing. sains tu lah harapan. sains sains. tu pun dah mula nk susah. dah start minyak dah. huhu. okey, aku terfikir. aku ni bagi harapan ke kat ibu pasal semalam tu. ermmm, bagi harapan tu taknak. takut ibu kecewa kali ketiga. tapi SPM tahun depan aku akan pastikan aku cuba sedaya upaya untuk ibu tak kecewa untuk ketiga kalinya. yelah dulu UPSR, PMR. Emm. hope SPM ni tak :') Mudah mudahan :') emm kalau 'Putera Ayu' aku baca ni, aku cuma nak cakap, saya sayang awak! haha k nk mandi, nk iron baju and siap2 g tuisyen akaun. bye and assalamualaikum :')

Monday, 13 May 2013

Hello? Hello :)

Assalamualaikum, Dear readers. Dah lama tak menaip. Blog semakin berhabuk. Fuhhh *Tiup habuk. Okey okey. Busy ah dgn study. Nk struggle mcm mana pun ilmu tu kdg-2 ada yg tk masuk sebab aku seorang yg lalai. Senang dihasut xD haha. HM, fokus. Next year SPM. okeyy, sekarang ni busy dengan 'Mid Year Term' Ohmaii -,- Knp lah ada exam? Exam exam ni masa UPSR, PMR, SPM tu sudah lerr. Malas ah. Lebih baik study. Hm Dah lah duduk berjam, otak berfikir. Haiyoo. Hm hm, tapi apekan daya, apelah kuasa yg aku ada kan? even aku ada kuasa veto pun belum tentu aku boleh bubarkan dari ada exam kepada takde exam. Hello, exam tu kan wajib? hmm. mesti aku dpt banyak bantahan kalau aku bubarkan. kan? Tk tahu lerr kalau ada yg suka :D Hm hm, sedikit luahan perasaan. Hmm, aku tak rasa aku dapat kekalkan no. 1 dlm kelas and no.15 dalam batch untuk mid year ni. Pesaing aku semua hebat2 kdg2 itu membuatkan diri aku lemah. aku dah berusaha, cuma aku bertawakal je. kalau aku tk dpt kekalkan, mungkin takde rezeki dan mungkin salah aku jugak. aku just nk buktikan even aku couple, PMR aku dulu teruk dan boleh 'BUNUH DIRI SAHAJA' kata seorang hamba Allah itu, tetapi untuk SPM ni aku boleh berjaya. Aku nk berjaya. Aku try ubah semuanya. Tp mesti ada halangan. ada je dugaan. Hm. Eh penat ah menaip. mcm buat karangan 350 patah perkataan. bosan lah. exam tulis, blog, fb, twitter type. My hands need a lot of rest. Kesian dia. Busy je. Always penat. hehe. Huh, hm. I hope one day i will be a success people and I want show to that 'HAMBA ALLAH' that I can be a success girl. Leave 'HIS' anoyying words and move on. I hope so with all my effort. Amin :) Btw i have new pencil case! Love it and i think its cute. HAHA :D Thanks for reading. Toodles. Assalamualaikum (; #duduk rumah ni byk dugaan. So next year(2014) back to the normal life as 'HOSTEL STUDENTS' Oh maii -,- nwm, just 1 year then you can berfoya foya as usual :p

Tuesday, 12 March 2013

Exam Fever :')

Hello Assalamualaikum dude ;) Examination was start today. let we see:

Tuesday: BM, Prinsip Akaun, BI, Additional Mathematics.
Wednesday: Mathematics, Science, Pendidikan Islam.
Thursday: Ekonomi Asas, Sejarah.

How sweet -.- Okay, alhamdulillah boleh jawab. Harap seterusnya pun urusan dipermudahkan, dapat jawab dengan baik. Doakan saya :') 9A+? Say InsyaAllah :) Act I'm waiting someone. Sometimes I hate waiting. Grr sometimes. Patience is half of faith. Aite? :') Okay stay strong, move on, go on, true smile :) Wish me luck for my exam. All the best Brassian. Toodles~

Sunday, 17 February 2013

Perpisahan itu sangat sakit :')

Assalamualaikum ('; hye stalker (: Perpisahan itu menyakitkan kann? am i right? hurm act MA dah balik Mozac tu yang aku cenggini :'D Harhar, tu baru balik Mozac, kalau berpisah untuk selamanya? Erk, hope dia panjang umur. amin :)
Amad n arep. comel amad pakai topi bulat tu :D
Kayy dia dah balik. menangis aku. kalau amad takk menangis itu sangat pelik. haha but people, amad sentiasa memberi dorongan sejak akhir ni, takk, sejak fikiran semakin matang. good amad. amad ni seorang yg pandai. add math buat laju jee. itu semua aku nk kejar dia. hoho. tapi, dia berbakat dalam math, aku berbakat dalam menghafal dan itu semua amad mintak aku ajar. sama-2 bantu. act, couple itu menjadi haram kalau buat maksiat. Ya Allah, jauhkan kami dari maksiat. amin :) aku mana boleh pisah ngn budak ni. nanti mula laa dia punya mengada. everynight dia akan temankan aku. teman buat homework, ajar aku dll. dia always pesan 'nnti kat kelas bi jgn menguap' saja cari pasal dgn aku. hahaha. k I admit it, susah aku nk berpisah dgn dia. dia couple terbaik aku. kawan-2 aku selalu cakap, jaga amad baik-2, susah nk jumpa lelaki mcm dia, jgn break. Peah ckp kat kak yam kiteorg kekal sampai bila-2 harhar thankss beb. InsyaAllah amin (: kay, dia always mengedik ngn aku. eh tak takk, dia kata manja jee. haha. kalau tak layan dia, start ah merajuk mintak dipujuk. hello, saya bukan seorang pemujuk. okay alhamdulillah dia faham. haha. one night tu aku berjaga pukul 3. masa tu dia takk tidur lagi. dia kata baru nk terlelap. aku nmpk benda yg takk sepatutnya act. mimpi menyeramkan. then dia teman aku sampai subuh padahal pagi tu dia kena pegi bandar hilir buat bi jurnoul. dia kata takpe, kite nk always temankan awk. jadi keje kiteorg borakk pagi tu. bukan apa, aku mmg seorang yg sgt penakut. serius. masa tu aku sorang-2 kat bilik. benda yg aku nk cakap ni agak gedik, haha at least aku jujur :) Aku nk dia jadi pemimbing aku nanti. pemimbing? lelaki kan mmg pemimbing? haha i mean, aku nk dia jadi suami aku one day nanti. aku nk kahwin ngn dia. dia sorang je. boleh tak? hehe. aku mmg saje cari nahas update blog tulis mcm ni. ada saya kisah? haha. rabu ni genap 1 tahun 3 bulan. Eh, HariNiraH forever okayy? (; InsyaAllah kalau ada jodoh. kita merancang, Allah tentukan. Tapi aku harapkan dia. serius. kay, that all. thanks reading. ILYSM MA. Assalamualaikum, toodles ~

Saturday, 26 January 2013

Outsider for FORM 4 :')

Assalamualaikum, ibu suruh aku jadi OUTSIDER for form 4. Takk membantah malah suka. Haha. But agak stress -.- Hey, form 5 aku hostel balikk :D


Yeahh, asrama tmpt belajar dan mesti ada hala tuju. kalau tak, HANCUR. Seriously. Asrama bkn tmpt untuk mencapup. Pergi dgn harapan, pulang dengan kejayaan. Good luck! Ilal Likok :) Toodles ~

Only god know :')

Assalamualaikum. Hanya Allah saje yg tahu betapa rindunya aku kat kau. Imy MA :'(

Durian Crepe :3

Assalamualaikum :) hey let me story, sedang-2 aku basuh pinggan tadi, tetibe aku kempunankan durian crepe. terus kata kat ibu nak durian crepe. terus dia order. haa. terima kasih ibu. sekarang kalau aku sendawa still bau durian lagy :D tak senonoh minah ni. Alahh, bknnye ada org nk baca blog aku pung :/ HAHAHA, Tacinx ~

Kay, thats all. lama tak upload gambar kat blog ni. hehe. terima kasih daun keladi, ada masa belanja lagy :D Bye, Ma'asalamah, ilal likok :) #PUBLISH :D