Thursday, 27 June 2013

Luahan perasaan lagi -_-

Assalamualaikum. Wahh, dah lama tak lawan blog. keh-3. malas nk menaip sebenarnya. kayy, sekarang belajar semakin susah. ngeh3 :3 tapi my 'Putera Ayu' cakap usaha untuk kesenangan hidup pada masa hadapan. untuk bantu family semua. ewahh. Hmm, betul lah nasihat dia tu. emm tadi saya dengan bangganya mencemar duli meluahkan segala emosi kepada kawan lelaki yg tak berapa rapat yg diberi gelaran gen. wahaaa. dia sempat cakap 'takpe, kau cerita je apa kau nk cerita. luahkanje' ewahh. caringg siut. dah mendengar, menasihat pulakk. Pikir mamat 'carrot' a.k.a 'kerek' mcm dia takde perasaan ? haha hati bagai ada taman. lol. aku bukanlah takde kawan perempuan yg nk buat luahan perasaan. tapi dah alang2 belajar ekonomi asas dengan dia, aku pun berseloroh lah mcm bertih jagung. typical one! hehe. Ini aku nk cerita, semalam aku bertanyakan tentang tuisyen yg aku buat requested kat ibu untuk bulan 11 & 12 ni untuk persiapan SPM next year. cehh baru lepas mid-year form 4 dah pikir SPM. Not lahh, just perlu bersedia. kite perlu ada angan-2. untuk menjadikan angan-2 itu menjadi kenyataan, kite perlulah berusaha dan sentiasa bersedia. tak ke gitu? hehe. bak kata pepatah tiada kejayaan semanis madu tanpa usaha sepahit hempedu . mcm lari topik. haha. ibu sekadar bercakap buat lah ulangkaji kat rumah je. last-2 buat luahan perasaan kat ibu. aku taknak ddk uma manjang cuti 2 bulan ni. aku nk cikgu tuisyen yg bkn setakat cikgu, tapi rakan aku. yg masih boleh bergonjeng. kah3. ayat novels terlebih tol aku ni. maklumlah seminggu 2 novels sekali. hoho. Aku tuisyen sub apa? ofcourse add math and math mode. cehh. aku memang lemah mathematics. Dari sekolah rendah, hingga sekarang. konsep aku paham. bila exam mungkin soalan dia, dia putar2 menyebabkan aku pening dan menjadi gila. yelah, sah-2 aku lemah math. bila putar2 gitu tak ke susah? tapi soalan mmg yg mcm tu. kalau nk bagi semua yg kau tahu tak mencabar lah! nk buat cem mana lagi. usaha berterusan lah. aku tak lah sehebat 'Putera Ayu' aku tu. sekolah atas bukit. mathematics takyah cakap ah. berdesup dia buat. Salute. mentor lah katakan. kadang-2 aku rasa aku ni tak layak untuk dia. hehe. tapi dah 1 tahun 7 bulan. takkan ke aku nk ckp mcm ni kat dia? tak ke dia kecik hati? mesti dia kata 'kenapalah kau tak ikut dorongan dan nasihat aku? nothing is impossible' haha yelaa :') usaha utk masa depan aku gak. okey next, ni yg mengejutkan aku, ujian selaras 2 8.7.2013  ni, sejarah keluar sampai bab 6. ni pun aku terhegeh hegeh baru habis bab 4. sampai ke aku nk catch up 2 bab dalam masa 2 minggu? menangis ni. emm. akaun kawalan aku pun agak terhumbang hambing. sains tu lah harapan. sains sains. tu pun dah mula nk susah. dah start minyak dah. huhu. okey, aku terfikir. aku ni bagi harapan ke kat ibu pasal semalam tu. ermmm, bagi harapan tu taknak. takut ibu kecewa kali ketiga. tapi SPM tahun depan aku akan pastikan aku cuba sedaya upaya untuk ibu tak kecewa untuk ketiga kalinya. yelah dulu UPSR, PMR. Emm. hope SPM ni tak :') Mudah mudahan :') emm kalau 'Putera Ayu' aku baca ni, aku cuma nak cakap, saya sayang awak! haha k nk mandi, nk iron baju and siap2 g tuisyen akaun. bye and assalamualaikum :')

No comments:

Post a Comment